Кредиторська заборгованість розколола колектив комунального підприємства

09.06.2018

Станом на 1 червня заборгованість Конотопського трамвайного управління склала 5,5 млн.грн. 1,5 млн з яких – це невиплачена зарплата, решту КП винне за спожиту електроенергію. Про це повідомила голова профкому Наталія Кузько.

Саме з цієї причини четверо працівників без відома адміністрації та своїх колег вдалися до радикальних заходів і, швидше за все, підбадьорені міським головою, оголосили про страйк у міській раді. Решта співробітників підприємства такий вчинок своїх колег не підтримує і навіть засуджує. На зборах трудового колективу, які відбулися ввечері 7 червня, разом вони говорили про те, що те, що робить четвірка сміливців від їхнього імені, – незаконно і проблему все одно не вирішить. Без офіційного вступу у трудовий спір на законних підставах будь-які акції, пов’язані з невиходом на роботу, інтерпретуються як прогули, через які працівники, які до них вдалися, можуть бути звільнені.

Наталія Кузько та присутній на зборах юрист повідомили про те, що вже підготовлені відповідні документи з вимогами трудового колективу до їхньої адміністрації, і після того, як вони згідно з Законом будуть зареєстровані в Єдиному Державному реєстрі, сторони вважатимуться такими, що вступили у трудовий спір.

“Порушувати чинне законодавство ми в жодному разі не будемо, – зазначила голова профкому. – А тому я закликаю вас зберігати спокій, бути виваженими і продовжувати ходити на роботу”.

Громадський активіст Спартак Сергієнко, який разом з депутатами Інною Пащенко та Тарасом Омельченком був запрошений на зустиріч з працівниками КТУ, зазначив, що ситуація, яка склалася з невиплатою боргів, роздмухана міським головою Артемом Скеменіхіним. І що саме він хоче загнати їх у могилу їхніми ж руками. “Гроші на всі ваші потреби у п’ятницю депутати виділили, – зазначив активіст. – Але саме голова не підписує це рішення сесії, тим самим тримаючи вас у заручниках і маючи з цього свій зиск”.

Джерело Конотопський випуск “Перекресток”

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: