Поліція вимагає заборонити роботу нічного клубу “Луна” в нічний час

11.06.2018

Сьогодні, 11 червня, на апаратній нараді в мерії обговорювали вибух у нічному клубі «Луна», який стався вранці в неділю.

Як повідомив начальник сектора Сумського відділення ГУНП в Сумському області Олександр Дідусев, найбільша кількість правопорушень відбувається навколо цього нічного клубу «Луна».

– Керівництво і міської, і Національної поліції в Сумській області зверталося неодноразово до міської ради щодо необхідності змінити режим роботи цього закладу, – запевнив він. – Це дозволяє закон про місцеве самоврядування. Востаннє таке лист було надіслано до міської ради в січні 2018 року за підписом начальника головного управління Національної поліції в Сумській області генерала Миколи Лушпієнка. Ми провели детальний аналіз обстановки навколо як цього клубу, так і інших розважальних закладів міста. Виходячи з цього аналізу, найбільша кількість повідомлень про правопорушення надходить саме з нічного клубу «Луна».

– Так, готуємо матеріали на депутатську комісію, – відгукнувся мер Сум Олександр Лисенко. – Виконавчий комітет повинен відповідно відреагувати.

-Ми вже готуємо проект рішення на виконком, – відповів перший заступник мера Володимир Войтенко.

– В якому стані постраждалі?

– Всього було госпіталізовано 7 осіб, – поділилася в.о. начальника міськвідділу охорони здоров’я. – Двоє з них в міськлікарню № 5. Один після надання допомоги самовільно покинув лікувальний заклад. Один знаходиться на лікуванні, вчора було прооперовано. П’ятеро людей в обласній лікарні. Всім надана медична допомога. Стан оцінюється як середній, а тих, хто прооперований, – тяжкий.

– Якщо керівники таких закладів не можуть забезпечити безпеку, шляхом укладення договорів з відповідними структурами, щоб не хто попало там стояв на вході і просто дивився, як люди ходять туди-сюди, а контролювали, з чим заходять, як заходять, і що відбувається, то потрібно задуматися, – знову мер. – І потрібно перевірити, щоб ми контролювали, що відбувається в закладах, куди люди прийшли відпочивати, а отримали поранення. Я думаю, це також і оперативна робота поліції, і виконком і депутати повинні відреагувати на цю ситуацію. Щоб були порядок і безпеку. П’яний ж, сто відсотків був. Зараз ми можемо регулювати час продажу алкоголю в місті, закон дає нам таке право.

– Так, уже підготовлений проект рішення виконкому, – відгукнувся перший заступник мера В.Войтенко. – Після 22.00 торгівля алкоголем буде заборонена.

– Правильно, вночі потрібно спати, а не купувати горілку, розпивати її в таких місцях як «Луна». Але ж там не тільки напої продають, але це вже нехай поліція розбирається …

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону

Коментарі: