У Сумах ремонтують меморіал, на якому поламала ногу дівчинка

11.06.2018

Ще у січні цього року стало відомо, що в Сумах нарешті дійде справа до ремонту Меморіалу загиблим воїнам-інтернаціоналістам.

Нагадаємо, така необхідність виникла в кінці жовтня 2015 року. Тоді у сквері воїнів-афганців сталася надзвичайна подія. На дворічну дівчинку впала меморіальна плита, яка відвалилася від монумента. Дівчинка отримала травму – перелом ноги зі зміщенням.

Щоб вирішити, що робити з аварійним комплексом, від якого відвалюються плити і який руйнувався на очах, у мерії було створено комісію з будівельників та експертів. Вона прийшла до висновку, що пам’ятник потрібно терміново ремонтувати. Правда, сталося це тільки три роки по тому… У минулому році було проведено обстеження цього об’єкта. За його результатами, на ремонт пам’ятника запланували трохи менше 100 тис. грн. На нараді в мерії 11 червня директор департаменту інфраструктури Григорій Яременко заявив, що проект готовий, гроші виділені, укладено договір із підрядником, і роботи вже виконуються. Термін їх закінчення – до 30 липня.

Мер Олександр Лисенко дав доручення керівнику КП «Зеленбуд», яке відповідає за прибирання скверу, не тільки привести його до ладу, але також стежити, наскільки відповідально виконуються роботи. І якщо він побачить, що знову на меморіалі роблять щось не так (не за буднормами), сигналізувати про це. Таке ж доручення отримав і начальник міськуправління капітального будівництва Віталій Шилов.

Джерело: shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: