На виконкомі обговорили критичну ситуацію із заборгованістю СНВО

12.06.2018

Cьогодні, 12 червня, на засіданні виконавчого комітету заслухали інформацію щодо стану справ на ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання», зокрема осбливу увагу звернули на заборгованість із заробітної плати та сплату земельного податку та орендної плати.

За словами заступника генерального директор по персоналу ПАТ «Сумське НВО» Сергія Підкуйка, основною причиною загальної заборгованості є переорієнтація ринків збуту продукції та взаємовідносини між акціонерами підприємства.

Представник підприємства поінформував про перспективи замовлень у країнах Середньої Азії та Ірану. Детально зупинився на вітчизняних контрактах підприємства. Сергій Підкуйко зазначив, що є бачення перспективи – укладання трьох серйозних контрактів з Іраном, великі надії на узбецьких партнерів, співробітництво з ПАТ «Укртрансгаз» та інше. Разом із тим, на стабільний та великий портфель замовлень машинобудівникам розраховувати важко. До того ж, за виконані замовлення українські замовники не поспішають розраховуватися вчасно та у повному обсязі.

Міський голова Олександр Лисенко запропонував розглянути можливості реструктуризації заборгованості підприємства перед міським бюджетом із плати за землю. Департаменту забезпечення ресурсних платежів він доручив активно долучитися до організації спільної зустрічі керівництва міста та підприємства, представників податкової служби та усіх інших зацікавлених сторін.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: