У Сумській міськраді злякалися пожеж

13.06.2018

З наступного року місто має намір впритул зайнятися проблемою пожежної безпеки в своїх бюджетних установах, у першу чергу – лікарнях, школах і дитсадках.

Це питання обговорювалося на засіданні планово-бюджетної депутатської комісії Сумської міськради 7 червня. Згадати про нього депутатів змусило звернення їх колеги Олександра Зіменка про виділення 135,1 тис. грн на виготовлення проектно-кошторисної документації для забезпечення 5-ї міськлікарні системою дистанційного пуску пожежних насосів від пожежних кранів будівель лікарні та капремонт систем господарсько-протипожежного водопроводу в підвалах лікарні.

– Так, у цьому питанні ситуація по установам охорони здоров’я у нас критична, як і по закладам освіти, – погодилася директор департаменту фінансів Світлана Липова. – Я навіть не знаю, скільки мільйонів туди потрібно вкласти, адже це питання взагалі не вирішене ні в одній установі.

З нею погодилися і всі інші члени комісії.

– Я думаю, що на наступний рік не тільки універмаг «Київ», а всі школи і лікарні пожежні прийдуть і позакривають, – «порадував» голова комісії Володимир Шилов. – Але на це потрібні такі катастрофічні гроші, що я навіть боюся собі уявити. У нас же 22 роки нічого в цьому напрямку не робилося! Якщо зараз пожежні приїдуть у будь-яку лікарню, вони там же навіть пожгідранту не знайдуть, і колодязі під них землею засипано. Я думаю, що треба закладати гроші в бюджет 2019 року, причому на всі лікарні, школи і дитсадки. А в цьому році на вересень винесемо питання хоча б по виготовленню проектної документації, там і так кілька мільйонів вийде. На самі ж роботи – взагалі мільйони мільйонів … Але ми все одно змушені будемо це робити, тому що це безпека наших дітей і хворих – тобто найбільш уразливих категорій населення.

У підсумку комісія дала протокольне доручення управлінню освіти і відділу охорони здоров’я до вересня підготувати всю інформацію, розрахунки і плани заходів по влаштуванню систем пожежогасіння в своїх установах, після чого питання буде повторно внесено на розгляд комісії.

Джерело: http://www.shans.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: