На Сумщині горів танк на меморіалі слави

13.06.2018

У Глухові на меморіалі слави підпалили бойову машину.

У суботу о 15:20 в місцеву пожежну службу надійшов дзвінок про те, що в центрі міста сильно димить танк. Перехожі викликали рятувальників, які за кілька хвилин ліквідували вогонь. За словами інспектора ДРПЧ-19 Максима Гончарова, нічого серйозного не сталося, танк не був повністю охоплений вогнем, значних пошкоджень на ньому не виявлено. «Можливо, це пустощі підлітків, які між постаментом і днищем танку поклали купу сухої трави і підпалили, таким чином влаштували димовуху». Втім, після такої пригоди танк потребує як мінімум фарбування.

Ця подія неприємно вразила перш за все старше покоління. «Треба пояснювати дітям, що меморіал слави – це не місце для пустощів. Тут братська могила, Вічний вогонь. Такі випадки трапляються і через недостатнє виховання, і через відсутність покарання», – впевнений заступник голови міської ветеранської організації Микола Ільченко.

Нагадаємо, танк Т-34 із бортовим номером 221 95-ї танкової бригади першим увірвався до Глухова під час операції з визволення міста у серпні 1943 року. На прохання глухівчан танк залишили у місті як пам’ятник, тим паче, що 1 вересня загинув генерал-майор танкових військ Григорій Рудченко.

Екіпажем танку командував Ісаак Рубінштейн, якому два місяці тому присвоєно звання Почесного громадянина Глухова.

Джерело: nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: