Суми відвідала заступник голови комітету ВР з питань охорони здоров’я

13.06.2018

Вчора, 12 червня, відбулася зустріч головних лікарів міста із заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я та паралельно депутатом Іриною Сисоєнко.

У рамках робочого візиту до Сум вона відвідала лікувальні установи міста і поговорила з медпрацівниками на предмет нововведень у реформі медицини, після чого під час круглого столу, за яким зібралися мер міста, в. о. начальника міського відділу охорони здоров’я, з головними лікарями обговорили проблемні питання, що стосуються реформування первинної та вторинної ланки медицини, а також проблем, пов’язаних із бюрократичними моментами.

Оскільки Ірина Сисоєнко є одним із тих депутатів, які на законодавчому рівні приймали рішення з реформування системи охорони здоров’я, вона розповіла про шляхи створення медичних центрів та їх співпраці з державною службою здоров’я. «Ми орієнтуємося на європейський досвід і не придумуємо щось своє. Дуже важливо, щоб ця ініціатива була ефективно реалізована як урядом, так і органами місцевого самоврядування. Також необхідно роз’яснити медикам, як працювати з людьми і що їх далі чекає, – пояснює Ірина Сисоєнко. – Ми даємо можливість лікарям більше заробляти і надавати якісну допомогу. У перспективі вони можуть об’єднуватися і ставати, по суті, підприємцями. А люди і відповідно гроші – будуть йти до того лікаря, який більш затребуваний».

Також вона порадила міській владі завершити процес створення центрів первинної медико-санітарної допомоги до 15 серпня. Після цього, за умови підписання договору з державною службою здоров’я, почнеться процес перерахування грошей від держави. В іншому випадку, в цьому році лікарі не отримають грошей за своїх пацієнтів.

Під час бесіди заступник глави комітету ВР з питань охорони здоров’я дала відповіді на питання, що стосуються проблемних моментів у плані видачі ліцензій установам охорони здоров’я, і пообіцяла надалі підтримувати комунікацію з містом і надавати необхідну допомогу.

Джерело: 0542.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: