У СумДПУ порушили права науковиці

13.06.2018

Це історія отримання Сумським педуніверситетом ліцензії на підготовку фахівців за спеціальністю «правознавство». Два роки тому ідею почали втілювати на папері – склали заявку. Сьогодні педуніверситет випускає не тільки вчителів – у березні цього року виш отримав ліцензію на підготовку юристів магістрів. Зараз мають перший курс бакалаврів. Заявку на нову спеціальність – з підготовки бакалаврів за напрямком «право» – керівництво університету подало у 2016-му й отримало її того ж року.

Серед науковців, яких вписали до експертної групи, була й доктор політичних наук Тетяна Пояркова: «Випадково, у листопаді 2017 р., дізналася, що мене було включено, поза моєї згоди, в експертну групу і використані мої персональні дані в ліцензуванні цієї вказаної справи – «правознавство» першого бакалаврського рівня. Я одразу звернулась до ректора з проханням пояснити, якщо я там є. Він заперечував, що я там є. Я була змушена звернутись до Міністерства. 21 лютого 2018 р. Міністерство підтвердило, що я є в цій справі, тобто, я там вказана в складі експертної групи і є наявні мої статті, причому статті, як з’ясувалося, з фальшованими назвами».

Зі слів науковця, в її статтях замінили слово «політологія» на «право». У Міністерстві освіти пояснили такі речі «технічною помилкою».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: