Семирічного хлопчика врятували від страшної хвороби

14.06.2018

Семирічний Михайло Кулик вже повернувся з інституту нейрохірургії додому

За цього глухівського хлопчика переживало і молилось багато людей. Коли дізнались, що у семирічної дитини діагностували пухлину головного мозку і сім’ї потрібно багато грошей на операцію сина, то стали перекидати кошти на карточку. Крім цього, у Глухові по школам пройшла акція «Життя замість букету» на підтримку Михайлика. Як повідомила мама хлопчика Олександра Кулик, загалом було зібрано близько 100 тис. грн.

Місяць дитині разом з мамою довелось провести в столичному інституту нейрохірургії Ромоданова. Лікарі спершу зробили шунтування, щоб зменшити внутрішньочерепний тиск, через тиждень провели і саму операцію з видалення пухлини. Якою була радість батьків, коли гістологічна діагностика повідомила, що пухлина – доброякісна.

– На порятунок сина у нас пішло близько 80 тисяч. Хтось кидав по 200, хтось по 100, а хтось по 50 гривень. Разом зібралась сума, якої вистачило і на операцію, і залишилось ще частково на реабілітацію. Я дуже вдячна всім людям за допомогу, впевнена, що всім вам добро повернеться сторицею. Операція на головному мозку – дуже тонка справа. У нас в палаті були випадки, коли після неї у дітей повіднімало кінцівки, один хлопчик перестав ковтати. Дякувати Богові, наш синок сам ходить, ми просто щасливі усвідомлювати, що найстрашніше позаду, – говорить Олександра.

Правда, після операції малому не можна поки що бігати, різко рухатись, треба оберігатись від ударів головою. Загалом, треба виждати період, коли заживуть рани на черепі. Через кілька днів Мішу повезуть у Суми на реабілітацію. За літо хлопчик має набратись сил, зміцнитись, щоб восени піти з однокласниками до своєї рідної третьої школи.

Джерело: https://nedelya.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: