Сумський аеропорт очолив новий керівник

14.06.2018

12 червня начальник управління майном Сумської обласної ради Дмитро Нагорний представив 35-річного Костянтина Карповича колективу КП «Аеропорт Суми» як виконуючого обов’язки директора. Позбутися від статусу «в.о.» він зможе, якщо його кандидатуру підтримає депутатський корпус облради.

Заміну Костянтина Єфименка, котрий не мав до свого призначення нічого спільного з авіацією, знайшли серед чиновників Сумської обласної державної адміністрації та прихильників БПП.

Костянтин Карпович у 1994 році закінчив СумДУ, спочатку працював у банківській системі (зокрема в «Укрінбанку»), потім в облдержадміністрації. У Сумській облдержадміністрації спочатку обіймав посаду помічника голови патронатної служби голови облдержадміністрації (2015 рік), провідного спеціаліста відділу взаємодії з органами державної влади та органами місцевого самоврядування (2016), потім провідного спеціаліста відділу контролю (2017). Навесні цього року був прийнятий на посаду завідувача сектором із питань моніторингу відкритості використання публічних коштів управління взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи.

У декларації про доходи, поданої Карповичем Костянтином Володимировичем в НАЗК 2 травня 2018 року, коли чиновник претендував на посаду завсектором, з майнових прав він задекларував спільне володіння будинком площею 190,8 кв.м (із 2015-го року) і двома земельними ділянками 1272 кв.м і 353 кв. м (з 2017-го року) у селищі Сад Сумського району – у частках 50 на 50 з Карпович Ніною Григорівною. Їх вартість на момент придбання, як вказав декларант: 900 тис., 30 тис. і 7,5 тис. грн (відповідно). З минулорічних доходів декларант вказав 79079 грн зарплати, отриманої в облдержадміністрації. З грошових активів – $ 12000. Згідно з останньою декларацією, поданою 11 червня – перед звільненням з облдержадміністрації, в період з 1 січня по 11 червня цього року за основним місцем роботи він заробив 63478 грн.

Примітно, в деклараціях К.Карповича багато «пробілів»: наприклад, відсутня інформація про членів сім’ї, про володіння чи користування транспортними засобами (можливо, декларант із селища Сад в Суми їздить громадським транспортом або вважає за краще щоденні 5-кілометрові піші прогулянки), а також про членство в організаціях. Судячи з фотографій на сторінці Костянтина Карповича в ФБ, він прихильник БПП «Солідарність». Як мінімум учасник передвиборчої кампанії цієї політичної сили в 2015 році.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: