Суд виправдав начальника та водія державної виконавчої служби

15.06.2018

14 червня Зарічним районним судом м.Суми розглянуто справу відносно начальника та водія державної виконавчої служби та виправдано за не доведеністю вини. Про це повідомляє прес-служба суду.

Органами досудового розслідування дії начальника відділу державної виконавчої служби Сумського МУЮ громадянин М. каваліфіковані за ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 369 КК України, тобто, підбурення до надання неправомірної вигоди службовій особі за вчинення зазначеною службовою особою дій з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду, та за ч. 2 ст. 190 КК України, заволодіння чужим майном шляхом обману, кваліфікуючою ознакою якого є «вчинення за попередньою змовою групою осіб».

Дії водія відділу ДВС, громадянина С., органами досудового розслідування кваліфіковані за ч. 2 ст. 190 КК України, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману, кваліфікуючою ознакою якого є «вчинення за попередньою змовою групою осіб».

Суд вважає, що усі докази, якими прокурор обґрунтовував обвинувачення начальника та водія державної виконавчої служби, є недопустимими, оскільки усі вони отримані у результаті провокації.

Частина слідчих дій по кримінальному провадженню проведена із істотним порушенням вимог КПК: ані прокурором, ані слідчими, ані оперативними співробітниками не проведено ряд слідчих дій, які були обов’язковими про розслідуванні даного кримінального провадження. Без проведення цих дій суд не має права допустити як докази процесуальні документи за наслідками проведення таких дій.

Судом також достовірно встановлено, що жоден із свідків, допитаних під час судового розгляду, на показах яких обгрунтується обвинувачення, не пояснив суду, що саме начальник та водій державної виконавчої служби причетні до вчинення інкримінованих їм злочинів.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з часу проголошення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: