На Сумщині зареєстрували випадок небезпечної хвороби

15.06.2018

За інформацією Шосткинського міськрайцентру «Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України», у червні поточного року в Шостці зареєстрований випадок лептоспірозу. Захворів 49-річний чоловік, який працює на зерносховищі (ймовірне місце контакту з гризунами, які є переносниками).

Це захворювання залишається однією з найбільш поширених особливо небезпечних природно-вогнищевих, зоонозних інфекційних хвороб у світі і в Україні.

До відома, людина може заразитися збудником лептоспірозу при купанні в забруднених лептоспірозом водоймах, при вживанні заражених харчових продуктів, при догляді за хворими тваринами або обвалювання їх туш, через недотримання правил особистої гігієни. Мікроби потрапляють в організм людини не тільки через травний тракт, але і через пошкоджену шкіру, слизові оболонки рота, носа, очей.

З моменту потрапляння інфекції в організм людини до початку захворювання проходить у середньому від 2 до 20 діб – інкубаційний період хвороби (найчастіше 7- 9 діб).

Хвороба починається з ознобу, загальної млявості, різкого підвищення температури тіла до 39-40º, з’являється нудота, блювота, головний біль, болі в попереку, м’язах і суглобах. Іноді хворий не може не тільки ходити, але і стояти на ногах. На 3-8 день може з’явитися висип на шкірі тулуба і кінцівок, крововиливи в сітківку ока. При появі цих ознак необхідно негайно звернутися до лікаря. Захворювання на лептоспіроз часто призводить до тяжких наслідків, так як хвороба може протікати у важкій формі з ураженням нирок, печінки, очей.

Тому дуже важливо своєчасно звернутися за медичною допомогою для діагностики та відповідного лікування в умовах стаціонару.

Джерело: shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: