МОЗ відповідає відписками про нестачу коштів на лікування діабетиків у Сумській області

17.06.2018

На сайті Кролевецької районної ради оприлюднили листа Міністерства охорони здоров’я України за підписом заступника Міністра Павла Ковтонюка, в якому керівництво галузі надає відповіді на звернення депутатського корпусу Кролевецької районної ради щодо збільшення обсягів медичної субвенції, у тому числі і на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет.

Як зазначається у листі, загальний обсяг медичної субвенції, який передбачений у 2018 році для Кролевецького району, становить 10,2 млн. гривень. Вказано також, що на забезпечення хворих на діабет на Сумщині виділено 16,5 млн. гривень.

Також, приводячи відповідні законодавчі норми, наголошується, що розпорядники коштів свої витрати приводять у відповідність з бюджетними асигнуваннями та іншими показниками, що доведені лімітними довідками. Для цього чисельність працівників установи, що пропонується до затвердження за штатним розписом, повинна бути приведена у відповідність з визначеним фондом оплати праці, а інші витрати – у відповідність з іншими встановленими асигнуваннями таким чином, щоб забезпечити виконання покладених на установу функцій.

“Слід зазначити, що рівень фінансового забезпечення місцевих бюджетів в умовах бюджетної децентралізації в першу чергу залежить від роботи місцевих органів влади щодо вжиття ними дієвих заходів та пошуку оптимальних інструментів та механізмів комплексного вирішення проблем наповнення місцевих бюджетів, а також рішень щодо ефективності використання наявних коштів”, – йдеться у листі.

Також, у Кролевецькій районні раді оприлюднили лист від фінансового управління Кролевецької РДА, де доведена інформація щодо сум коштів, які направлялися на заклади охорони здоров’я у 2017-2018 роках з місцевих бюджетів.

Як повідомили у фінуправління, незабезпеченість коштами, станом на 12 червня, з урахуванням 100% виконання заходів економії, становить понад 7 мільйонів гривень, у тому числі по ЦРЛ – понад 6,5 мільйонів гривень, по ЦПМСД – 765 тисяч гривень.

Джерело: https://05453.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: