На Сумщині виявили сільгоспвиробників, які реалізують продукцію занадто дешево

18.06.2018

На Сумщині Державна фіскальна служба провела на 30 перевірок менше, ніж минулого року.

Про це зазначив Олексій Полив’яний, перший заступник начальника ГУ ДФС у Сумській області під час засідання Громадської ради при ГУ ДФС у Сумській області.

Так, за 5 місяців 2018 року підрозділом аудиту ДФС Сумщини проведено 125 документальних перевірок, із них 42 планові та 83 позапланові.

Крім того, проведено 174 фактичні перевірки, що на 30 перевірок менше, ніж за відповідний період минулого року.

Донарахування працівники фіскальної служби провели за характерними порушеннями в розрізі податків: 22,6 млн. грн податку на прибуток, 2893 млн. грн. ПДВ, інші донарахування склали 8,2 млн. гривень.

Членів Громадської ради зацікавили характерні порушення, виявлені під час перевірок. За словами Олексія Полив’яного, порушення встановлені у платників, які займаються вирощуванням зернових та технічних культур, стосуються заниження бази оподаткування з постачання власно вирощеної продукції, яка не може бути нижче звичайних цін.

Крім того, продаж деяких видів сільгосппродукції підлягає державному регулюванню. Наказами Міністерства аграрної політики та продовольства України визначаються мінімальні та максимальні інтервенційні ціни на сільгосппродукцію. Проте перевірки виявили факти реалізації її навіть за цінами, які менші, ніж мінімальні інтервенційні ціни.

Ще одним поширеним порушенням, яке фіксують аудитори в актах перевірок, є несвоєчасна реєстрація податкових накладних у ЄРПН та не включення до складу податкового зобов’язання сум ПДВ за незареєстрованими податковими накладними.

“Однією із найпоширеніших схем ухилення від сплати ПДВ є формування податкового кредиту від ризикових суб’єктів господарювання за операціями із придбання товарів, походження яких не прослідковується”, – зазначив Олексій Полив’яний.

За результатами контрольно-перевірочної роботи матеріали перевірок 3 суб’єктів господарювання на суму 3,5 млн. грн передані до слідчих підрозділів фінансових розслідувань для притягнення до кримінальної відповідальності.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: