Сумчани просять закрити популярне кафе

18.06.2018

Збір підписів за закриття кафе «Тандирний двір» біля річки Псел розпочав автор електронної петиції Віктор Погоренко.

“Розважальний заклад “Тандирний двір” (провулок Чугуєвський, 20) розташований на правому березі Псла на відстані 40-45 м від берега, що прямо ЗАБОРОНЕНО Водним Кодексом України. Згідно статті 79 та 88, для середніх річок, якою і є Псел (площа водозбору – 22 тис. кв. км), встановлена водоохоронна зона 50 метрів, в межах якої ЗАБОРОНЕНА господарська діяльність, це з одного боку.

З іншого боку, щороку у теплий період цей майданчик ПОРУШУЄ Законодавство України щодо шуму. Щодня із 17-18 години до 23-00 з майданчика гучно лунає музика та живий спів, який не можна не чути. Чудовий спальний район міста, у якому розташований цей заклад, щороку перетворюється на якусь шансонну естраду, у якої щодня «только рюмка водки на столе».

Декілька разів у теплий період року мешканці прилеглих будинків викликають поліцію, бо заклад не вимикає музику ПІСЛЯ 22-00. Але він так і продовжує голосити після 22 години. В денний час гучність музики така, що її навіть ЧУТНО у квартирах із ЗАКРИТИМИ вікнами. Впевнений, що гучність повинна якось регулюватися санітарними нормами, при яких її не повинно бути чутно у закритому приміщенні .

ЧОМУ мешканці прилеглих будинків повинні слухати музику та живий спів, а також галасливих відвідувачів даного закладу?

Шановний Олександре Миколайовичу, ми йдемо до Європи, де поважають права людини та її право на спокій, де дотримуються простих норм та правил, які створені саме для того, щоб ніхто нікому не заважав. Враховуючи те, що зазначений заклад ніяк не реагує на виклики поліції стосовно порушення тиші у нічний час і продовжує порушувати Закон України та Статут нашого міста Суми, ВИМАГАЄМО ЗАБОРОНИТИ діяльність кафе «Тандирний двір» та демонтувати його майданчик, якого не має бути у водоохоронній зоні річки Псел”, – пише автор петиції.

Підписати пропозицію можна за посиланням.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: