Псел, Чешку і Стрілку очистять від бруду до кінця літа

19.06.2018

Ще у квітні цього року сумчани підтримали петицію щодо комплексної очистки Псла, річок Стрілка, Сумка і озера Чеха — прибрати сміття та мул, облаштувати прибережну зону і рельєф дна у пляжній зоні тощо.

“Річки Псел, Стрілка та озеро Чеха улюблені місце відпочинку сумчан – для комфортного відпочинку, прогулянок та занять спортом, як для дорослих так і дітей. Данні об’єкти є місцем для проведення різних водних святкувань, як Івана-Купала, та розваг на воді, той же вейкбординг. При цьому стан води та дна водойми далекий від нормального. Прошу Сумську міську раду провести розглянути питання щодо комплексного очищення данних водних об’єктів – видалення сміття та намулу з дна, належне облаштування берега та рельєфу дна у пляжній зоні тощо. Таким чином, річка та озеро буде не тільки чистим, але й красивим на вигляд, і безпечним для відпочинку”, – йшлося у петиції.

15 червня на це звернення дали відповідь міські служби. За інформацією департамента інфраструктури, в міському бюджеті на цей рік передбачені гроші на благоустрій прибережно-захисних смуг, очищення водних об’єктів тощо. Орієнтовний срок проведення цих робіт — липень-серпень поточного року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: