У Сумській ЦРЛ до 55-річного ювілею відкрили кілька нових відділень

19.06.2018

900 мільйонів гривень з обласного бюджету цьогоріч спрямували обласні депутати на розвиток медичної галузі Сумщини. Свою програму розвитку медицини – на 35 мільйонів грн мають і в Сумському районі. До професійного свята – дня медичного працівника –  відкрили кілька нових відділень у Сумській центральній районній лікарні, яка цьогоріч святкує ювілей. Із невеликого закладу за понад півстоліття виріс сучасний лікувальний комплекс, де нині, крім жителів Сумського району, лікуються і мешканці Краснопільщині.

“Ми порахували, що за 55 років через стаціонар лікарні пройшло більше 430 тисяч хворих та через амбулаторно-поліклінічну службу – більше 8 мільйонів”,  – зазначає головний лікар Сумської ЦРЛ Володимир Поцелуєв.  Він – 8-й очільник лікарні за всю історію, очолює її останні 15 років. Дякує своїм попередникам на цій посаді, адже вони закладали фундамент лікувального закладу.

“Раніше прцювали тільки хірургічні та терапевтичні відділення, а сьогодні ми ввели різні напрямки. Наприклад, у хірургічному відділенні працює проктологічна, травмато-ортопедична окрема служба, урологічна, судинна хірургія розвивається. Також і в терапевтичному напрямку розвивається пульмонологія, гастроентерологія, ревматологія. Розвиваємо і реабілітацію, лікувальну фізкультуру.Добудували поліклініку. Це для нас –  свято”, – говорить Володимир Поцелуєв.

Кілька нових кабінетів відкрили до дня народження лікарні, і вони вже наповну приймають перших пацієнтів. У кабінеті теплолікування на парафінові та озокеритові процедури щодня – по 15 відвідувачів. Максимально оснащені кабінети реабілітації  та лікувальної фізкультури також не пустують. А в поліклініці виблискують новеньким ремонтом та обладнанням кабінети офтальмолога, невропатолога і кардіологічний.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: