Кабмін зобов’язав «Сумигаз Збут» повернути до державного бюджету залишки невикористаної субсидії на газ

20.06.2018

Кабмін зобов’язав «Сумигаз Збут» разом з установами соціального захисту населення повернути до державного бюджету залишки невикористаної субсидії на газ. Повернуто 137 млн грн. невикористаних субсидій з 75,5 тис. особових рахунків споживачів газу Сумської області. Це майже вдвічі менше, ніж минулого року.

Урядом передбачено повернення до державного бюджету частини невикористаної суми субсидії з особових рахунків споживачів. Розрахунок та повернення надлишків субсидій Кабінет міністрів зобов’язав провести до 1 червня компаніям, що є постачальниками газу, та установам соціального захисту населення.

«В опалювальному періоді 2017-2018 на Сумщині субсидії на оплату за послуги газопостачання отримали майже 272 тис. клієнтів. Це 71% від загальної кількості побутових споживачів. Загальна сума субсидій склала 1,69 млрд грн. Повернуто до бюджету 137 млн грн.».- сказала директор «Сумигаз Збут» Олена Руденко. Надалі значна частина повернутих до держбюджету нарахувань буде монетизована – мешканці Сумської області, які зекономили субсидію в минулому опалювальному періоді, отримають кошти на банківські рахунки або у відділеннях «Укрпошти».

Суми субсидій, які повернуті до бюджету, можна побачити в особистому кабінеті на сайті 104.ua чи безпосередньо у рахунках із оплати послуг газопостачання за травень 2018 р.

Постановою Кабінету міністрів України від 27 квітня 2018 р. №329 внесені зміни до порядку розрахунку та повернення до державного бюджету сум субсидії на оплату послуг газопостачання для побутових споживачів, які використовують газ для приготування їжі, підігріву води та опалення. Постанова набрала чинності з моменту її офіційного опублікування – 27.04.2018 року.

Також, кожен споживач може самостійно розрахувати суму невикористаної субсидії за опалювальний період за формулою: Nг = Cг – Hг,

де Nг – невикористана сума субсидії на оплату послуги з газопостачання, гривень;

Cг – загальна сума нарахованої субсидії на оплату послуги з газопостачання, гривень;

Hг – загальна вартість фактично використаного природного газу за період отримання субсидії в опалювальний сезон, гривень.

Звертаємо увагу споживачів природного газу відповідно до рішення Кабміну, споживачі, які використовують газ для індивідуального опалення можуть отримати частину невикористану суми держдопомоги. Вся інформація про такі розрахунки знаходиться винятково в місцевих управліннях з питань соціального захисту населення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: