У мерії відповіли, чому ввечері зникають деякі маршрутки

20.06.2018

Отримала відповідь міської влади електронна петиція “Куди зникають увечері маршрутні таксі”, автор якої Ірина Бойченко цікавилась, чому після 19 години приватні маршрутні таксі №15 і 52 никають з маршрутів.

“За результатами розгляду електронної петиції «Куди зникають увечері маршрутні таксі» повідомляємо наступне відповідно до переліку порушених питань.

Так, обов’язкова робота транспортних засобів на відповідному маршруті з 6.00 до 22.00 закріплена умовами Договору про організацію перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування м. Суми.

Слід зазначити, що міська влада, як Організатор перевезень та контролююча ланка, реагує на будь-які зауваження щодо недоліків роботи міського транспорту; опрацьовує питання спільно з перевізниками; проводить перевірки дотримання перевізниками договорів на перевезення; організовує наради з перевізниками міста для спільного вирішення питань пасажирських перевезень; проводить особисті зустрічі з перевізниками, в тому числі за участю заявників – мешканців міста, для усунення недоліків в роботі міського транспорту. Також контроль роботи міського транспорту здійснюється за допомогою системи GPS моніторингу міського транспорту в режимі он-лайн.

Щодо зазначених в електронній петиції фактів повідомляємо, що з перевізника міських автобусних маршрутів № 15 та 52 ТОВ «Сумипастранс» взято письмове пояснення. Зокрема, за результатами перевірки відповідних фактів було з’ясовано, що основними причинами неналежної роботи автобусів на маршрутах №15 та №52 є: нестача водіїв автобусів (на сьогоднішній день понад 30 водіїв по підприємству) та технічні поломки рухомого складу. З метою забезпечення роботи на вказаних маршрутах згідно із договірними умовами, адміністрацією підприємства вжито наступних заходів:

– налагоджена співпраця з центром зайнятості щодо наявних вакансій водіїв категорії «D»;

– здійснюється подання оголошень у міські та районні газети в пошуках водіїв категорії «D»;

– проведено інструктажі з водіями підприємства стосовно безумовного дотримання графіків руху та умов договору.

Також повідомляємо, що з боку адміністрації підприємства питання регулярності руху контролюватиметься особисто. У свою чергу, відділом транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг забезпечуватиметься контроль за виконанням покладених на перевізника договірних зобов’язань”, – йдеться у відповіді мерії на звернення сумчанки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: