Офіційно: замначальника ГУ ДФС у Сумській області затримали на отриманні хабара

20.06.2018

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України спільно з Головним слідчим управлінням Національної поліції України, за оперативного супроводження Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України та Управління внутрішньої безпеки офісу великих платників податків Державної фіскальної служби України, під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище), в порядку ст. 208 КПК України, одразу після одержання неправомірної вигоди, затримано заступника начальника Головного управління ДФС у Сумській області та головного державного ревізора – інспектора ГУ ДФС у Сумській області.

Досудовим розслідуванням установлено, що заступник начальника ГУ ДФС в Сумській області за попередньою змовою з головним державним ревізором – інспектором ГУ ДФС у Сумській області, використовуючи своє службове становище, одержали від фізичної особи-підприємця неправомірну вигоду у сумі 60 тис грн за зменшення в акті перевірки суми донарахованих начебто несплачених ним податків та зборів, а також штрафних санкцій з 1 млн грн до 25 тис грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Довідково: санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна, повідомляє відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: