Наркомани-конспіратори вирощували коноплю на чужих ділянках

21.06.2018

Повідомлення про незаконний посів конопель до поліції надійшло від 40-річного жителя Середино-Буди. Він розповів, що вирішив навідатись до своєї нежилої садиби. А приїхавши, побачив, що на подвір’ї буяла пишним цвітом конопля.

За вказаною адресою одразу виїхали працівники поліції. Плантацію наркорослин з 245 рослинами коноплі правоохоронці знищили, а невдовзі вирахували й того, хто міг її посадити. Підозрюваним виявився раніше судимий 40-річний місцевий. Чоловік не одразу визнав свою провину. І лише, коли на нього вказали свідки, які бачили як він навідується на чуже подвір’я, зізнався, що, аби відвести від себе підозри, насіяв коноплю на чужому подвір’ї. За його словами, він добре знав, що в будинку там давно ніхто не мешкає, а тому цим і скористався.

Ще одного 19-річного хлопця, який на городі посіяв нарковмісні рослини, виявили в Путивлі. Про нього правоохоронцям повідомив місцевий житель, який вказав, що на присадибній ділянці, де він винаймає житло, також видніються насадження конопель. Нарковмісні рослини, у кількості 21 куща, знищили оперативники, а власника, для пояснень, направили до відділення поліції. Правоохоронцям він розповів, що посів конопель – його, за якими він доглядав та обробляв та в подальшому планував зібрати врожай для особистого вживання.

Наразі працівники поліції вилучену коноплю направили на експертне дослідження, за результатами чого будуть прийняті відповідні рішення. А за фактами незаконних посівів слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України. Їх власникам загрожує обмеження або позбавлення волі строком до трьох років, або ж навіть ув’язнення до семи років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: