Чемпіон Сергій Гузєв. Прагне бути тільки першим

21.06.2018

16 червня 2018 року Сергій Гузєв вперше захистив свій титул чемпіона WWFC у вазі до 84 кг. Він вкотре підтвердив свій високий спортивний рівень, здобувши звитягу цього разу над небезпечним бразильцем Вагнером Сілву, за плечима в якого досвід виступів у найсильнішій промоції світу – UFC.

Пропонуємо вашій увазі інтерв’ю українського чемпіона, в якому дізнаємося, з чого він розпочинав свій спортивний шлях і чи досяг тих вершин, яких прагнув.

Знайомство зі світом спорту. Я походжу з м. Конотоп, що на Сумщині. Моє знайомство зі спортом сталося досить рано: у першому класі я почав відвідувати секцію греко-римської боротьби. У шкільні роки також спробував себе в легкій атлетиці та боксі.

Перші кроки у панкратіоні. Беруть свій початок з 2005 року. У той час я займався вільною боротьбою в одному залі з панкратіоністами. Сергій Вікторович (Чередніченко – примітка прес-служби ФПУ) запропонував мені взяти участь у спарингу, і побачив, що в мене непогано виходить. Далі був Кубок України з панкратіону в Сумах. Це були мої перші кроки в цьому виді спорту. На цих змаганнях я посів друге місце, а хотілося перше. Срібна нагорода спонукала мене до занять панкратіоном. Після турніру почав натхненно тренуватись, щоб стати чемпіоном. Мені одразу сподобався цей вид єдиноборств, хоча на початку було незвично, що зустрічі проходили в кімоно, адже до цього я виступав в іншій екіпіровці.

Спортивні кумири. Я намагаюсь досягати великих успіхів, щоб брали приклад з мене. Однак мені подобається Федір Ємельяненко, вважаю, він – справжня легенда змішаних бойових мистецтв. До вподоби його стиль, завжди приємно було спостерігати за його двобоями. Якщо дивитися серед українців, то беру приклад з товаришів по збірній – це Дмитро Баранов, Олена Сушко, Кирило Горобець, Юрій Чижевський. З останнім, до речі, доводилося зустрічатися в рингу. Поєдинки зі своїм кумиром, Юрієм Чижевським, я пам’ятаю досі й не можу забути. Ми боролися на Кубку України в Одесі та на першості країни з ММА у Донецьку, де я двічі переміг.

Старт у профі. Свій перший профі-бій я провів у Львові в 2007 році. Тоді я виявився сильнішим. Наразі в мене понад 20 двобоїв у профі, з яких я 19 разів виходив переможцем. А в аматорський кар’єрі з панкратіону я навіть приблизно не можу назвати число. Но точно дуже багато.

Підкорені вершини. Напевно, найбільшим успіхом у панкратіоні була вікторія на ІІ Всесвітніх іграх з єдиноборств (World Combat Games), які в 2013 році проходили в м. Санкт- Петербург (Росія). Окрім того, я – чотириразовий чемпіон світу, срібний та бронзовий призер Всесвітніх ігор з єдиноборств у панкратіоні, шестиразовий чемпіон Європи, чемпіон І Європейських ігор, багаторазовий чемпіон Кубку світу з панкратіону.

Плани на майбутнє. Не планую зупинятися, хочу продовжувати виступати, займати призові місця та передавати досвід іншим спортсменам. За свою спортивну кар’єру в панкратіоні я досяг всього, чого прагнув. В мене дуже насичене та цікаве спортивне життя. Щиро радію, що доля звела мене з панкратіоном.

***

Сергій Гузєв є членом збірної команди України з панкратіону. Його тренують Заслужений тренер України з панкратіону Леонід Ткаченко та Заслужений працівник фізичної культури і спорту, Заслужений тренер України з панкратіону, головний тренер збірної команди України Сергій Чередніченко.

Джерело: http://pankration.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: