На Сумщині працівникам підприємства 9 місяців не платять зарплату

21.06.2018

Працівники заводу з переробки вуглеводнів, що розміщений у с. Мала Павлівка на Охтирщині, уже дев’ятий місяць не бачать чесно зароблених грошей. Директор підприємства заборгував працівникам понад 60 тисяч гривень.

Колишній працівник вищезгаданого заводу Андрій Івахненко розповів, що роботодавець – переселенець із Донецька Ігор Миколайович Мєркулов, не бажає віддавати працівникам зарплату:

– На підприємстві з видобутку вуглеводнів я працював із серпня минулого року. Спочатку проблем із виплатою зарплатні не було. Але коли у заводу з’явилися труднощі та він почав тимчасово простоювати, з нами перестали рахуватися. Лише мені підприємство заборгувало 7,5 тис. грн. Більше того Ігор Миколайович звинуватив нас у крадіжці: нібито працівники поцупили якусь газову колонку та балон, відеокамеру та електроприлади. Особисто я вважаю, що це він вигадав, аби нам не платити гроші.

Нарікань на роботодавця маємо багато. Коли отримували зарплату, то ніде не розписувалися, а після того, як віддали трудові книжки, договорів найму на підпис нам ніхто не давав. Тож підозрюю, що ніхто нас так і не збирався офіційно працевлаштовувати. Сил терпіти таке зневажливе ставлення до себе вже немає, тому звернулися до адвоката, який допоміг скласти заяву до прокуратури, поліції, – розповів Андрій Івахненко.

Минулого четверга ошукані працівники заводу звернулися до начальника Охтирського відділу поліції Руслана Кладька. Потерпілі написали заяви, аби правоохоронці докопалися до істини і захистили їх від свавілля роботодавця.

Якщо і це не допоможе, люди будуть звертатися до управління праці та екологічної інспекції, адже директор заводу примушував працівників вивозити залишки від переробки вуглеводнів у лісосмугу.

На фото: Федору Худичу, який пропрацював у Малій Павлівці понад три роки, роботодавець заборгував 9 тис. гривень. Сімейний бюджет Андрія Івахненка недоотримав понад 7 тисяч гривень.

Джерело: roxolana.com.ua

Читайте також: У Сумах мітингують голодні заводчани (відео)

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: