Косівщинська сільрада досі не визначилася, до кого приєднатися

21.06.2018

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України провели консультацію з представниками Сумської та Черкаської областей щодо підготовки перспективних планів формування ОТГ.

Сумщину представляли директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі Сумської ОДА Олександр Сітак та директор Сумського Центру розвитку місцевого самоврядування Олександр Хоруженко. Зокрема підіймали питання так званих білих плям – територій, які не увійшли до перспективних планів формування територіальних громад.

“Кожен пропонований варіант створення тієї чи іншої об’єднаної громади заслуговує на увагу. Однак до перспективного плану має ввійти лише економічно обґрунтований, тобто такий, який доводить, що майбутня громада справді буде спроможною вирішувати питання місцевого значення. Обласні державні адміністрації мають провести на цих територіях додаткові консультації з громадськістю, органами місцевого самоврядування, пояснити ризики створення об’єднаних громад, розрахунки по яких демонструють їх неспроможність в майбутньому. Принцип добровільності об’єднання в громаду ніхто не відміняв – як громади захочуть, так і зроблять. Однак місцеві адміністрації відповідальні за те, щоб запропонувати реальні, економічно обґрунтовані варіанти об’єднання, внести їх на розгляд сесій обласних рад. Жодних причин для зволікань із підготовкою перспективних планів, які б покривали 100% території регіону, бути не може. І це стосується всіх областей, які досі цього не зробили”, – зазначив перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода.

На Сумщині такою білою плямою стала Косівщинська сільрада. Там досі не можуть вирішити, до кого ж приєднатися.

“На позачерговій сесії ми розглядали питання приєднання Косівщинської сільради або до Степанівки, або до Саду ще у травні цього року. 10 з 13 присутніх депутатів проголосували за приєднання до Саду. Крім того, частина місцевих жителів, близько 25% всього населення, взагалі бажають приєднатися до Сум. Але у затвердженому Кабміном перспективному плані, Косівщина – біла пляма”, – пояснює в.о. голови Косівщинської сільської ради Олег Кравченко.

За його словами, знову порушувати питання, куди ж приєднати Косівщину, будуть вже на найближчій сесії Сумської облради.

Джерело: http://spec-kor.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: