Сумська міська рада прийняла рішення використовувати прапор партії “Свобода” на заходах поряд із державним

21.06.2018

Як уже повідомляли “Сумські дебати”, вчора депутати Сумської міської ради підтримали використання поряд із державним червоно-чорного прапору ОУН на офіційних заходах. Голосували проти лише депутати фракції “Опозиційний блок”. Сьогодні депутат Ігор Перепека виклав на своїй сторінці у Фейсбуці поіменний список цього голосування.

“Протокол голосования за красно-черный флаг.Встречай своих “героев” Сумы. ” – коротко прокоментував опозиціонер.

Журналістка Людмила Говійна проаналізувала прийняте Сумською міськрадою рішення і знайшла в ньому ознаки лобіювання на користь ВО “Свобода”, адже ця політисила використовує як свою символіку саме червоно-чорний прапор:

” Прапор ОУН -УПА, проти якого ми нічого не маємо, і ПП “Свобода”, який нам не потрібен, – ідентичний за кольорами. Отже, якщо на будь- які міські заходи він буде вивішений, то там не повинно бути жодної дитини до 18 років. Бо за чинним законодавством втягування дітей у політичні процеси забороняється і карається. Як? Треба дивитися. Висновок: Хай юристи готуються до позовів. Пропозиція: нехай ” Свобода” тоді змінює свої кольори. А оскільки вони цього ніколи не зроблять, то рішення міськради на даний час набуває політичного і лобістського характеру в угоду одній політсилі, бо прапори – ідентичні”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: