Чи погодяться сумські депутати вивішувати прапори ЛГБТ?

21.06.2018

Сумські депутати прийняли «дуже важливе й історичне для міста рішення»: вшановувати чорно-червоний прапор, вивішуючи його разом із державним в дні пам’ятних дат.

Саме про це, мабуть, їх просили виборці. Оскільки п.4, ст. 10 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад» свідчить – депутат місцевої ради у виборчому окрузі «зобов’язаний вивчати громадську думку; вивчати потреби територіальної громади, інформувати про них раду та її органи, брати безпосередню участь у їх вирішенні».

Тільки виборці в один голос говорять, що вони таким правом – прирівняти на території міста червоно-чорний прапор з державним – своїх депутатів не уповноважували.

«Сьогодні прапор ОУН УПА може використовуватися на політичних заходах, його можна вивісити біля будинку, у себе на балконі. Але на державних установах прапор повинен бути один – державний. «Свобода», таким чином, вносить розкол в суспільство», – вважає глава фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Сумській міськраді Ігор Перепека.

Рішення більшості міських обранців викликало бурхливу реакцію представників громадських організацій та пересічних громадян Сум. Надійшла навіть пропозиція відправити в сейм Польської народної Республіки список тих, хто проголосував, щоб їх представники вирішили: пускати сумських депутатів на територію Євросоюзу, або ввічливо їм відмовити. Оскільки парламент Польщі ухвалив так званий закон про заборону в їх країні пропаганди «бандерівської ідеології».

У соцмережах жителі міста пишуть: «

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: