У Сумах заводчани готуються влаштувати “голодну ” ходу

21.06.2018

Як уже повідомляли “Сумські дебати”, 21 червня працівники компресорного заводу Сумського машинобудівного об’єднання оголосили страйк, бо не отримували зарплату вже 7 місяців. Люди не ставатимуть до роботи, поки їм не виплатять зарплату хоча б за один місяць.  Близько 300 працівників зайшли на територію виробництва, але працювати відмовили до виконання вимог.

“Газета “Фрунзенець” не доносить ніякої інформації, пише брехню. Недавно написали, що випустили величезний агрегат для хімічного обладнання, натомість грошей нема. Як прийняв казати Цимбал наш шановний – у всьому винні партнери. Наші сім’ї вже на голодуванні сидять! “, – розгнівано розповідає токар Олександр Вихристюк.

Кранівниця Світлана Шумило говорить, що директор СНВО просить потерпіти без зарплати. За словами контролера Ніни Остапенко, зарплата мінімальна, але вчасно не видають: “обіцяють кожен місяц буде завтра, післязавтра, і так ми вже 4 роки страждаємо. Платежі йдуть, у людей кредити, платити нічим. 25 травня отримали 1500 за листопад! А за грудень ще немає”.

Голова незалежної профспілки ПАТ СНВО Валерій Шершенюк обурюється, що поліція закрила справу справу проти генерального директора за невидачу зарплатні, бо не вбачає складу злочину.

“Якщо до понеділка, максимум до понеділка, не буде виплачена зарплату за грудень місяць, мінімум за грудень місяць, повністю, ми підтримаємо голодну ходу по місту Суми. Ми візьмемо каструлі порожні, ложки і пройдемося по всім центральним вулицям  “, – анонсував заступник голови незалежної профспілки ПАТ СНВО Михайло Биченко.

До протесту приєдналися і працівники центрального майданчика машинобудівного об’єднання.

Генеральний директор ПАТ СНВО Олексій Цимбал затримку із виплатою заробітної плати пояснює тим, що підприємство поки не отримало платежі від партнерів в очікуваному обсязі.

“На жаль, сьогодні залишились замовники Близький Схід,Узбекистан і частина замовлень є в Україні. Дійсно, ми очікували, що динаміка платежів і їхній об’єм будуть набагато активніші, ми для цього виконали дуже велику роботу”, – зазначив керівник.

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: