У сумських тролейбусах промишляють жінки-злодійки

22.06.2018

Минулого тижня сумчанин потрапив у ситуацію, яка нагадала йому, що не варто бути безтурботним у громадському транспорті.

12 червня в тролейбусі, що слідував за маршрутом №5, чоловіка спробували обікрасти дві жінки. Діло було так. О 7.30 у салоні тролейбуса було багато людей. Усі поспішали на роботу. В якийсь момент жінка, яка стояла за спиною, стала метушитися і штовхатися. Оскільки пасажирів було битком, усе виглядало так, ніби вона намагається дотягнутися до поручня, які в нових тролейбусах встановлені досить високо для людей середнього зросту. Інша жінка, яка постійно спілкувалася з першою, стояла з правого боку, де на плечі чоловіка висіла невелика сумка. На зупинці «Покровська площа» натовп рушив до виходу, і в цей момент сумку різко смикнули з плеча. Навіть тоді все виглядало як випадковість. Але варто було подивитися на сумку, як все стало ясно – змійка була на третину розстебнута, а з неї стирчав наполовину витягнуте товстий шкіряний гаманець, який за щось зачепився і повністю не проліз назовні. Врятувало те, що бігунок у сумці заїло і змійка далі не відкрилася. Жінки попрямували до виходу. Ми вирішили піти за ними. Але пані, помітивши, що власник сумки йде слідом, різко прискорили крок і, згорнувши в провулок 9 Травня, зникли в одному з дворів.

Ця історія не стала б приводом для публікації, якби не одне «але». Описавши подію у Фейсбуці, постраждалий у той же день отримав близько 10 повідомлень від сумчан, які потрапляли в схожі ситуації, при цьому їх опис зовнішності злодійок у точності збігався з цими попутницями з тролейбуса. Обом за 50, стрижки короткі, одна світловолоса (жовтий відтінок волосся, досить огрядна), у другої волосся каштанове з червоним відтінком, середньої статури. Зріст в обох до 170 см. Виявилося, сумчани стикалися з ними як у транспорті, так і в магазинах. І кожного разу все завершувалося однаково – «спалившись», жінка кидала гаманець під ноги, заявляла, що вона нічого не брала, а жертва не адекватна. Відгукнулися й ті, у кого в червні так вкрали гроші в транспорті, але хто це зробив, вони не бачили. При цьому слід зазначити, що тільки одна людина звернулася в поліцію. Решта не зробили цього, вважаючи марною тратою часу.

Не секрет, що громадський транспорт – це золоте дно для злодія. Ну, хоча б тому, що багато хто має погану звичку носити дорогий телефон у задній кишені брюк, звідки непомітно витягнути його не складно навіть для непрофесійного злодія. Полегшує роботу кишенькових злодіїв і нинішня повальна мода на рюкзаки. Так що, шановні читачі, бережіть себе і своє майно, не давайте шахраям і злодіям приводу заробити на собі…

Джерело: shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: