На цвинтарі могили завалило деревами

22.06.2018

На Вознесенському кладовищі в Глухові величезні дерева повалились на могили.

Як розповіли місцеві жителі, старезна осика впала під час буревію 15 червня. Чудом вона не розтрощила вщент два нагробки та могильний хрест, хоча шкоди наробила. Працівники «Глухів-Артбуду» в понеділок зранку розбирали завали, розрізали та вивезли віти, на могилках у рідних приходили прибирати глухівчани. Одне старовинне захоронення, видно, теж постраждало, але чи буде його хтось приводити в порядок – невідомо.

Олександру Яблонковську з чоловіком ми зустріли на Вознесенському кладовищі. Вони прибігли із самого ранку, як тільки почули по сарафанному радіо про ЧП на кладовищі. Вони не знали, постраждали могилки рідних чи ні. На щастя, їх дерево не зачепило, але все ж пані Олександра клопочеться, що така біда могла статися і в неї.

– Біля наших могил теж є аварійне дерево. Стара акація вже напівсуха. Я ходила у міськвиконком із заявою в січні, щоб його спиляли. Мені пообіцяли, але сказали, що таких дерев на кладовищі багато, тому, коли їх будуть прибирати, то й моє приберуть. Зараз немає у них верхолаза, а спеціально для одного дерева вони викликати його не будуть, – журиться пані Олександра.

Як пояснив начальник комунального жеку Анатолій Яресько, таких аварійних дерев на Вознесенському цвинтарі більше двадцяти, більше півроку тому він подав заявки в управління ЖКГ. На жаль, отримати оперативно коментар від міського управління не вдалося, пані начальниці ніколи нема на місці, а сама вона не перетелефоновує до журналістів. Проте чекаємо відповіді на офіційний запит.

Начальник ТОВ «Глухів-Артбуд», що виграв тендер на обрізку дерев по місту, Тетяна Якименко каже: їхня організація розчистила всі дерева, до яких вдалося дістатися на всіх глухівських цвинтарях.

– Ми технічно не можемо дістатися цих дерев, тому що наша вишка лише 18 метрів. Більше того, у нас в області немає такої техніки. Знаємо, що люди, які спроможні оплатити послуги приватних верхолазів, наймали їх за свій кошт, щоб обрізати дерева над могилками їх рідних, – пояснює Тетяна Якименко.

Пані Олександрі, як і більшості глухівчан, не по кишені оплачувати такі послуги. Каже, що таке враження, що всі просто чекають, поки дерева поваляться самі.

Джерело: nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: