Активісти вимагають навести лад у Кадетському корпусі

23.06.2018

До голови облдержадміністрації Миколи КЛОЧКА звернулися громадські активісти з вимогою зробити все необхідне, щоб замість директора Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І.Г. Харитоненка Юрія СВІДЛОВА цю посаду зайняв патріот, який сприятиме розвитку ліцею

До активістів долучилися учасники АТО, родичі загиблих бійців, в тому числі і батько загиблого героя Максима САВЧЕНКА.

За їх словами, за час існування ліцею він не став школою військово-патріотичного виховання. Про це свідчать конкретні факти: по-перше, всі ЗНО, які складали випускники ліцею – за підсумками ЗНО ліцей перебуває на останніх місцях не тільки в місті, але й в області. Також випускники не йдуть далі навчатися у військові виші. Зокрема, у минулому році намагалися продовжити військове навчання лише 4 випускники із 156. Крім того, у закладі й досі присутня символіка, яка суперечить законодавству України (Закон про декомунізацію), ліцеїсти виховуються на прикладах ворожої країни, водночас не знають власної історії та мови. Говорили присутні й про побори з дітей та їх батьків у цьому закладі.

На жаль, питання щодо призначення керівництва Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І.Г. Харитоненка вирішується тільки на рівні Верховного головнокомандувача Збройних Сил, Президента України Петра ПОРОШЕНКА. Тому громадськість просить Миколу Клочка передати керівництву держави їх звернення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: