На Сумщині дорожники “нагрілись” на ремонті дорожнього покриття

25.06.2018

Охтирською місцевою прокуратурою спільно зі співробітниками Управління захисту економіки в Сумській області викрито начальника Охтирської дільниці одного з приватних акціонерних товариств, який шляхом підроблення офіційних документів привласнив понад 781 тис грн під час ремонту дорожнього покриття.

Встановлено, що у 2017 році між вказаним товариством та Груньською сільською радою укладено договір щодо виконання капітального ремонту дорожнього покриття в с. Грунь Охтирського району Сумської області.

Достовірно знаючи, що роботи виконані неякісно та з використанням матеріалів, що не відповідають проектно-кошторисній документації, керівник дільниці вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про вартість та обсяг виконаних робіт. На підставі зазначених документів на рахунок товариства перераховано близько 1 млн 300 тис грн. Однак, відповідно до висновку експертизи, вартість фактично виконаних товариством робіт складає близько 500 тис грн.

Як повідомила керівник Охтирської місцевої прокуратури Юлія Слабунова, в понеділок, 25 червня 2018 року, начальника Охтирської дільниці повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 366 (складання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) та ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах) КК України. Наразі підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Довідково: підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: