У Конотопі викрали два трамваї?

25.06.2018

В.о. директора КП «Конотопське трамвайне управління» Григорій Коновал направив у поліцію повідомлення про незаконне заволодіння двома трамвайними вагонами. За його словами, їх «угнали» водії з трамвайного управління.

Скан-копію листа оприлюднила у Фейсбуці секретар Конотопської міської ради Олена Багрянцева.

Повідомлення про вчинення злочину написав на ім’я в.о. начальника Конотопського ВП підполковника поліції Олександра Васильченка в.о. директора КП «Конотопське трамвайне управління» Григорій Коновал.

«Повідомляю Вас про вчинення злочину передбаченого ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортними засобами), ст.287 КК України (випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів)», — йдеться в листі.

За словами Коновала, 25 червня близько 8:30 було здійснено незаконне заволодіння двома трамваями. Щоб заволодіти вагоном трамваю № 95 та виїхати на лінію, водію КП «КТУ» і місцевому активісту довелося зачинили у службовому приміщенні охоронця прохідної. У цей же час інший водій трамвайного управління вивів на лінію вагон № 82.

В.о. директора КП «Конотопське трамвайне управління» додав, що у вчиненні злочину також взяли участь й інші працівники КП «КТУ»: старший диспетчер, диспетчер та начальник служби руху.

«При цьому, зловмисники розпочали самовільний рух вагонів трамваїв, які не пройшли обов’язкового  технічного обстеження, що є умисним створенням небезпеки для пасажирів та інших учасників руху», — йдеться в листу.

У мережі з’явилось відео, в якому місцевий активіст Спартак Сергієнко їде у трамваї та заявляє, що «він та Радикальна партія запустили у роботу трамвай».

Пізніше журналіст Олег Овдєй оприлюднив відео, в якому біля зупиненого трамваю у центрі міста відбулась стихійна акція за участі різних представників депутатського корпусу та працівників трамвайного управління.

Нагадаємо, що працівники трамвайного управління влаштували безстрокову акцію протесту через відсутність зарплат, а 11 червня під час спроби провести засідання 26-ї сесії анонсували перекриття деяких доріг трамваями. Пізніше вони вийшли на центральні вулиці міста та перекрили рух транспорту, а згодом — трасу «Конотоп-Суми». Крім цього, містом понад тиждень не курсують трамваї.

Також в.о директора КП «Конотопське трамвайне управління» Григорій Коновал заявив, що КТУ переведено в режим простою.

Крім того, у міськраді повинні розглянути е-петицію, в якій пропонують відновити роботу КП «Конотопське трамвайне управління». Необхідних 200 підписів петиція набрала за декілька днів.

Джерело: https://topkonotop.com/news/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: