У колишнього військового, що підірвав бойову гранату в будинку, поліція знайшла ще п‘ять гранат

25.06.2018

Два корпуси від гранати Ф-1, два – від гранат РГД-5, корпус гранати РГМ та запали до них чоловік зберігав у своєму новопридбаному будинку, сховавши їх в шафі для одягу. Працівники Кролевецького відділу поліції вилучили «арсенал», а стосовно його власника відкрили ще одне кримінальне провадження та з‘ясовують джерело походження боєприпасів, а також мету їх зберігання.

Нагадаємо: учора у Глухові колишній військовослужбовець підірвав бойову гранату в під‘їзді житлового будинку. Подія набула неабиякого резонансу, і була поширена багатьма мас-медіа. Тож, коли на лінію «102» зателефонував житель Кролевця, і розповів, що затриманий за цей злочин чоловік може зберігати подібні боєприпаси в нещодавно купленому у нього будинку, на вказану адресу негайно виїхала слідчо-оперативна група Кролевецького відділення поліції, кінологи та експерти-вибухотехніки.

«Ми розуміли всю серйозність висловленого заявником припущення, – говорить Олег Переход, начальник Кролевецького відділення поліції, – і ту небезпеку, що являють собою боєприпаси в закритому житловому приміщенні. А тому, прибувши за викликом, вжили всіх заходів безпеки, аби ніхто не постраждав від випадкового детонування. Й справді, під час проведення огляду території садиби та самого домоволодіння, в одній з кімнат, у шафі для одягу, було знайдено ще п‘ять гранат та аналогічну кількість запалів. Боєприпаси та запали зберігались окремо, в жерстяних банках з-під тушкованого м‘яса, дбайливо загорнуті у пакувальний папір. Слідчі вилучили знайдені кінологами та вибухотехнікам гранати і нині направляють їх на експертизу. За результатами цього дослідження, власне, й буде приняйто подальше процесуальне рішення».

Наразі затриманий чоловік перебуває під вартою. Слідчі вже відкрили за виявленим фактом кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами). В тому разі, якщо вину підозрюваного буде доведено, йому загрожує покарання у вигляді ув‘язнення строком до 7 років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: