Правоохоронці проводять обшук в офісі ПФК “Суми”?

26.06.2018

Сьогодні, 26 червня, слідчі Головного слідчого управління Нацполіції, оперативники Департаменту захисту економіки, за процесуального керівництва Генпрокуратури проводять процесуальні заходи в 11-ти регіонах України, зокрема і на Сумщині.

Зранку правоохоронці розпочали проведення другого етапу масштабної спецоперації по боротьбі з корупцією в українському футболі.

30 санкціонованих обшуків одночасно проходять у м. Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Одеській, Сумській, Львівській, Харківській, Миколаївській та Чернігівській областях.

Слідчі дії здійснюються в організаторів договірних матчів, колишніх та діючих футболістів, а також інших осіб, задіяних у злочинних схемах.

Досудове розслідування проводиться за ч. 4 ст. 368-3 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) та ч.1 ст. 369-3 (протиправний вплив на результати офіційних спортивних змагань) Кримінального кодексу України.

На даний час заходи тривають.

У поліції нагадали, що масштабна спецоперація, спрямована на виявлення осіб, причетних до організації “замовлених” футбольних матчів, тривала більше року. Зафіксовано незаконну діяльність деяких п’яти злочинних груп та 35 футбольних клубів, які були задіяні в корпоративних схемах та причетні до скоєння злочинів більше ніж у 50 епізодах.

Серед 35 клубів згадувалися і ПФК «Суми», президента якого звинувачували в підкупі арбітра матчу, і охтирський «Нафтовик», який вже припинив існування.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: