Микола Клочко взяв участь у тактичних навчаннях з територіальної оборони «Північна фортеця-2018»

27.06.2018

Очільник області разом з представниками органів виконавчої влади з усіх регіонів України, головами облдержадміністрацій вивчали організаційну і військову справи, взяли участь у тактичних навчаннях з територіальної оборони «Північна фортеця — 2018»

«У минулому році Сумщина надала фінансову допомогу військовим частинам, що дислокуються на території області, близько 6,5 мільйонів гривень, цьогоріч виділено вже майже 2,5 мільйони, – зазначив під час навчань Микола Клочко. – Сумська облдержадміністрація активно долучалася і до створення загонів територіальної оборони та їх матеріально-технічного забезпечення. За рахунок місцевих бюджетів було закуплено обладнання для їх функціонування та застосування за призначенням».

Голова облдержадміністрації запевнив військових керівників держави, що бригада територіальної оборони в Сумській області займе чільне місце в забезпеченні обороноздатності держави.

Присутні ознайомились з діями підрозділів територіальної оборони у ході ведення бою в місті та охорони важливих об’єктів у взаємодії з підрозділами Нацгвардії; ротними тактичними навчання з бойовою стрільбою під час охорони та оборони державного кордону та особливостями блокування роботи диверсійно-розвідувальної групи.

Розповіли делегаціям і про організацію подібних навчань: формування етапів тренувань та порядок їх проведення, нюанси розміщення підрозділів бригади та її техніки.

 «Захистимо свій дім – захистимо Україну! Це фактично гасло, що відображає сучасну концепцію територіальної оборони. Мета — при необхідності перетворити кожне місто у неприступну фортецю. Саме територіальна оборона є запорукою захисту країни в умовах масштабного військового протистояння, – акцентував Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр ТУРЧИНОВ і додав, що у кожній області за проектом Генштабу буде створено бригаду територіальної оборони. — Наразі розбудовується потужна мобілізаційна система, формується додатковий резерв для українського війська. Тобто формується тотальна система оборони і захисту нашої країни в надзвичайних умовах».

На потужності системи оборони України наголосив і Міністр оборони Степан ПОЛТОРАК. До речі, за планом територіальної оборони, на захист своєї країни стають майже 400 тисяч осіб.

«Це школа підготовки, яка буде продовжуватися, — наголосив Степан Полторак. — Ми вперше провели експериментальні навчання, під час яких побачили проблеми та напрями, де потрібно працювати більше. Найближчим часом в інших областях, теж прикордонних, теж будуть проведені подібні навчання. Втім, бригади формуватимуться на особовому складі кожної області».

Бійці бригади продемонстрували вищому командуванню та очільникам областей рівень своєї підготовки і навченості, якого вони змогли досягти за два тижні напружених тренувань. Гості відзначили злагодженість дій підрозділів резервістів, які в режимі реального часу відпрацьовують завдання із прикриття ділянки державного кордону, забезпечення руху військових колон, ізоляції району бойових дій, оборони важливих об’єктів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: