Микола Войтенко: Головне зараз – не популістські політичні лозунги, а підйом економіки та відродження промисловості

27.06.2018

«Ми вимагаємо від міської, обласної влади, контролюючих органів, вжити відповідних заходів реагування щодо погашення існуючої заборгованості на СНВО. Аби підприємство мало стабільні замовлення, розвивалося та мало перспективу», – про це в ефірі телеканалу АТВ заявив заступник голови фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Сумській обласній раді Микола Войтенко.

Він вважає, що у ситуації, яка склалася на одному з бюджетоутворюючих і найбільшому підприємстві області, перш за все вина менеджменту і влади, які не можуть забезпечити СНВО стабільними державними замовленнями, а відтак і стабільною роботою.

На 1 травня ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання було винне своїм працівникам понад 117 млн грн. Тож люди влаштували «голодний марш», у ході якого кілька сотень машинобудівників пройшлися вулицями міста і влаштували мітинг на площі Незалежності. Попередили і про радикальні дії, до яких можуть вдатися через відчай. Спочатку, розповідають, – брали кошти в борг, аби прогодувати себе та сім’ї і чекали. Сподівалися, що після візиту на Сумщину Президента та Прем’єр-міністра ситуація зміниться на краще. Зараз, зізнаються, зрозуміли, що керівники держави приїжджали з іншою метою.

Голова незалежної профспілки ПАТ «Сумське НВО» Валерій Шерешенюк розповів, що Міністерство промполітики прислало йому листи, в яких казали, що наразі розробляється певна концепція для того, аби такі підприємства, як СНВО, отримало замовлення. Але на даний час жодних документів немає.

Писали звернення до вищого керівництва держави й обласні депутати. Втім, ці листи також залишилися без реагувань.

Микола Войтенко говорить: «Ознака нашого часу – безнадія, коли люди вже зневірилися геть у всьому. Підприємства закриваються, молодь їде, країна гине… Звільнені працівники йдуть «шукати щастя» у центри зайнятості. Деяким везе залишитися у професії, але для цього доводиться їхати за кордон. Головне зараз – не популістські політичні лозунги, а підйом економіки, відродження промисловості, допомога аграріям. Потрібно створювати нові робочі місця і припинити зростання цін. Скасувати не підйомні тарифи, повернути в країну мир і стабільність. Що стосується СНВО, то ми всі разом маємо врятувати підприємство. Як обласні депутати, намагатимемося зробити для цього все можливе», – резюмував Микола Войтенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: