На Сумщині інваліду-переселенцю розірвали рот через російську мову

06.07.2018

За словами дружини постраждалого Лідії, на її чоловіка накинулися односельці і почали вимагати розмовляти українською мовою.

У маленькому селі Буймер на Тростянеччині шахтарю-переселенцу з Донецька розірвали рот і кинули під автомобіль через те, що його сім’я розмовляє російською мовою. Про це повідомляється у сюжеті телеканалу ТРК ATV. На переселенця з Донецька В’ячеслава Рожкова, який більше 20 років працював на шахті і отримав інвалідність 2-ї групи, напали біля магазину. За словами дружини постраждалого Лідії, на її чоловіка накинулися односельці і почали вимагати розмовляти українською мовою.

“Вони його витягли на проїжджу частину біля магазину, почали розривати йому рот. Спочатку їх було троє, а потім виявилося, що їх взагалі дев’ять. Вони його почали класти під машину, почали його переїжджати”, – говорить вона. Чоловікові вдалося втекти. Пізніше його доставили в районну лікарню. Постраждалого госпіталізували з рваною раною ротової порожнини, медики викликали поліцію.

“Інформація про подію внесена до журналу єдиного обліку заяв та повідомлень. У лікарні була направлена слідчо-оперативна група. Проводиться перевірка”, – повідомив заступник начальника Тростянецького відділу поліції Віталій Разбейко.

Як розповідає інша переселенка, яка проживає в цьому селі, місцеві жителі влаштували відверте цькування людей, що приїхали з Донбасу. “Нам в очі кажуть, що ми понаброда, понаїхали. Вас тут ніхто ніколи не візьме, живіть тут хоч сто років, ви все одно будете чужими, тому що ви росіяни, ви не наші”, – розповідає жінка. Лідія Рожкова тепер побоюється тиску з боку місцевої влади, а також розправи місцевих жителів.

Джерело:https://www.unian.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: