Вп’яте Сумщина приймає спартакіаду осіб з інвалідністю

06.07.2018

Учасників та вболівальників спортивних змагань привітав голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО

За його словами, організація і проведення подібних заходів свідчить, що наше суспільство є здоровим і поважає інтереси та потреби людей з фізичними вадами.

«Заняття фізичною культурою завжди об’єднує і гуртує, тому облдержадміністрація всіляко намагається допомагати людям з обмеженими можливостями інтегруватися у суспільство через спорт. Ця спартакіада – гарна нагода для спілкування між собою людям зі спільними інтересами, що сприяє донесенню до влади і громадськості проблем саме зазначеної категорії населення», – прокоментував під час урочистого відкриття спортивної події Микола КЛОЧКО.

Упродовж двох днів територія Легкоатлетичного манежу СумДУ перетворилася на спортивну арену, де змагаються сильні фізично і неймовірно сильні духом люди. І незалежно від результатів кожен учасник уже є переможцем, бо вони здолали найголовніше – власний страх і свою недугу. Змагання з армреслінгу, дартсу, тенісу, шашок, шах доведуть, що цим людям неймовірної сили і волі немає рівних

За словами організаторів, спартакіада з міжнародною участю, яка проходить вже вп’яте, зібрала понад сто учасників. І з кожним роком їх кількість збільшується. Вони приїхали не лише з різних куточків Сумщини, а й інших регіонів України та зарубіжжя. Все більше громадян з фізичними вадами дізнається про цей спортивний захід, цікавляться і з задоволенням долучаються до участі. Розширюється і географія представництва. Вже вдруге приїздять учасники із-за меж області, зокрема з Дніпропетровщини, Павлограда, та делегація з Грузії.

Приїздять не заради медалей чи кубків. Перш за все, це гарна нагода вийти за межі чотирьох стін, знайти однодумців, поспілкуватися та відволіктися від буденних проблем.

Теймураз ЧЕЙШВІЛІ із міста Кутаїсі подякував організаторам за унікальний шанс взяти участь у змаганнях. Чоловік приїздить на Сумщину вже другий рік поспіль. Він є тренером з інваспорту, на цьогорічній же спартакіаді змагатиметься з армреслінгу та дартсу. На Сумщину вони завітали втрьох з друзями, а на наступний рік хочуть запросити ще своїх співвітчизників, адже це чудова ініціатива і нагода.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: