Депутат Сумської обласної ради виступив у Парламенті

06.07.2018

На брифінгу у Верховній Раді, який відбувся 4 липня голова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Сумській обласній раді Олександр Стрельченко закликав народних депутатів врятувати село і навести порядок у врегулюванні цін на закупівлю молока. На захід обласний обранець і жителька села Уланове Глухівського району Олена Горох приїхали на запрошення народного депутата України Юрія Бойка, який 27 червня відвідав Сумщину з робочою поїздкою.

«Молоко в Сумській області, а їх дві такі області, ще Чернігівська, здає населення за закупівельною ціною в 3,5 грн. І якщо ви ходите в магазин, то літр молока ви купуєте за 20 грн. У Закарпатській області у населення беруть молоко за 6,8 грн. Невже наша трава, на якій випасаються наші корівки, гірше, ніж в Закарпатті? У селі в багатьох сімей – це єдиний заробіток. На сьогоднішній день нам погрожують, що наше молоко не буде прийматися взагалі, бо його прирівняли до другого сорту. Я прошу: зверніть на нас увагу, дайте нам вижити, у нас теж є діти і ми їх повинні вивчити. Наші чоловіки змушені їздити на заробітки. Кажу на своєму прикладі: якщо раніше у мене було три корови, то на сьогоднішній день – одна. Люди збувають корів, хоч це і не вигідно. Будь ласка, зробіть так, щоб держава регулювала закупівельні ціни, впливала на закупівлю молока», – закликала депутатів жителька села Уланове.

Як підкреслив депутат Сумської облради Олександр Стрельченко, всі жителі сіл області з жахом чекали на 1 липня, коли їм оголосили, що ми йдемо в Європу, в якій існують євростандарти, і тепер молоко, яке здають люди, буде другого сорту.

«Ми підозрюємо, що це змова монополістів, які спеціально занижують ціни для того, щоб закуповувати молоко за такими дешевими цінами і при цьому отримувати надприбутки. Депутати обласної ради знають про цю проблему. Ми зверталися і до Верховної Ради, щоб відстрочити це і навести порядок в регулюванні цін. Це дійсно сьогодні крик душі більшості жителів Сумської області, так як вона практично є сільською територією, аграрною областю. Тому прохання до народних депутатів: візьміть це на контроль і врятуйте село, тому що без села не буде міста», – сказав, виступаючи на брифінгу в парламенті, Олександр Стрельченко.

«Переходячи на європейські стандарти, уряд був зобов’язаний допомогти адаптуватися до них дрібним господарствам і приватникам, яким особливо важко виживати в нинішніх умовах. Але не робив цього майже 3 роки. Тепер має намір за кілька місяців кардинально перебудувати їх роботу», – сказав народний депутат Юрій Бойко.

Він підкреслив, що Угода про Асоціацію не повинна працювати в односторонньому порядку, оскільки це суперечить інтересам України. ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК виступає за перегляд згубних для країни пунктів Угоди про Асоціацію з ЄС.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: