На Сумщині пройде хресна хода довжиною 65 кілометрів

06.07.2018

Хресна хода на честь чудотворної Охтирської ікони Божої матері (день вшанування – 15 липня) стала на Сумщині вже традиційною. З 13 по 14 липня з Лебедина в Охтирку пройде вже сьома за рахунком.

Її учасники збираються біля Покровського храму в Лебедині (5 хвилин ходьби від місцевого автовокзалу) 13 липня (четвер) о 10 годині ранку. Всі, у кого є можливість, можуть взяти участь у Божественній літургії, яка розпочнеться о 7 ранку. Увечері хресна хода зупиняється у смт Чупахівка. Тут в Хресто-Воздвиженському храмі відбудеться вечірнє богослужіння, після чого прочан чекає трапеза і нічліг.

14 липня після Божественної літургії прочани відправляються у подальший шлях. Завершиться хресна хода в Охтирці у Покровському кафедральному соборі. Після вечірньої служби всі будуть забезпечені вечерею і нічлігом. Вранці 15 липня в Охтирському соборі відбудеться святкова архієрейська служба.

З досвіду минулих років ніяких проблем ні з ночівлею, ні з харчуванням у учасників хресної ходи не виникає. Місцеве населення з радістю приймає у себе прочан. Жителі сіл, розташованих по маршруту, спеціально виходять їм назустріч, щоб помолитися, отримати благословення, передати продукти. Хресну ходу супроводжує машина з медиками, в якій можна залишити свої речі. Той, хто з тих чи інших причин не може пройти весь маршрут (його протяжність 65 км), може з будь-якого місця дістатися до Лебедина, Охтирки чи Сум на рейсових автобусах або маршрутках.

Додаткова інформація за телефоном: 066-631-10-39, Євгенія Олександрівна.

Джерело: http://www.shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: