У Сумах хочуть відновити витверезники

06.07.2018

На сайті онлайн-петицій зареєстроване звернення «Відновлення витверезників, або створення притулку для людей в алкогольному сп’янінні».

«У вихідні та святкові (Новий рік, Різдво, 8 Березня, 14 жовтня, День Незалежності, Великдень та інші) дні прогулюючись вулицями та дворами м. Суми, можна помітити компанії, які «тусуються» біля генделиків, у скверах, парках та на дитячих майданчиках, і як показує практика, без алкоголю не минає, і ті, хто встиг відсвяткувати раніше вже або мирно сплять на лавках або демонструють оточуючим свою силу чи вокальні здібності. І якщо других за порушення громадського порядку заберуть у відділ поліції та розкажуть про порушення законодавства, то що ж робити з тими, хто «під градусом» просто мирно спить на лавочці чи пересувається вулицями?

Патрульні часто отримують виклики до людей, які знаходяться у не зовсім тверезому стані, досить часто поліцейські самі помічають таких осіб та намагаються надати допомогу. Зазвичай патрульні проявляють поліцейське піклування та доставляють любителів алкоголю додому. Проте гуляки не завжди можуть назвати адресу проживання або відмовляються, щоб їх везли до рідних.

Домашнього дебошира правоохоронці можуть затримати лише на три години для складання документів. Потім вони змушені їх відпускати. За цей час чоловік не протверезів і повертається додому. Там він зганяє злість на родичах або сусідах, які викликали дільничного. Якщо виклик повториться – чоловіка знову заберуть на три години і знову відпустять.

Раніше осіб, яких затримували у стані алкогольного сп’яніння, доставляли у медичний витверезник. Туди поціновувачів спиртного привозили правоохоронці чи швидка допомога. У витверезнику п’яничкам надавали необхідну медичну допомогу та залишали на декілька годин у палаті тверезіти. При деяких витверезниках навіть діяв автопатруль.

Окрім того, попри загальну думку, далеко не всі, хто хильнув зайвого, поводяться агресивно. Та алкоголь безумовно впливає на тонус м’язів і швидкість реакції, тож через неуважність чи слабкість такі люди складають підвищену групу ризику на дорогах, навіть не беручи до уваги того, що спати просто на землі у парку теж не надто корисно.

Тож що роботи із «мирними» п’яничками?

Проблема має вирішення: створення витверезників чи бодай притулків, куди хоча б на кілька годин або мінімум на одну добу можна буде відвозити людей у стані алкогольного сп’яніння там де вони зможуть отримати необхідну допомогу.

Проблема з п’яничками на вулицях нашого міста набирає обертів. Неможливо спокійно дивитись на людей, які ходять в стані алкогольного сп’яніння по вулицям нашого міста. По вулицям ходять багато дітей, які вимушені бачити дорослих в стані алкогольного сп’яніння.

Створення так званого витверезника в нашому місті дещо розвантажить роботу служби 103, а також роботу приймальних відділень чергових медичних закладів.

Просимо місцеву владу приділити увагу цій проблемі!» – пише автор петиції Шевченко Володимир Володимирович.

Підтримати пропозицію можна за посиланням.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: