На Сумщині знайшли труп дикого кабана з вірусом АЧС

06.07.2018

Під час засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Лебединській міській раді членами комісії обговорювалося питання щодо недопущення занесення збудника африканської чуми свиней (АЧС) на територію міської ради.

Начальник Лебединського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області поінформував присутніх про ситуацію, яка склалася в одному з індивідуальних господарств села Малий Вистороп Лебединського району, зокрема, про те, що там був зафіксований випадок захворювання АЧС.

Як уже повідомлялося,  визначені карантинні зони (територія приватного господарства, в якому зафіксовано АЧС), захисна зона (територія Маловисторопської сільської ради радіусом 3 км) і зона спостереження (радіусом 10 км від спалаху АЧС). Крім цього, під час проведення заходів із локалізації вірусу АЧС 1 липня в лісовому масиві урочища Павлющине був виявлений труп дикого кабана. Після дослідження біоматералу був виявлений вірус африканської чуми свиней.

З метою недопущення подальшого поширення збудника АЧС, членами комісії було вирішено продовжити виконання попередніх протокольних рішень комісії та затвердити новий комплекс заходів. Зокрема, зараз посилено контроль за переміщенням живих свиней без відповідних ветеринарних документів на території Лебединської міськради, оскільки це заборонено. Також суб’єктам підприємницької діяльності, які займаються розведенням та утриманням свиней, заборонений вивіз або ввезення домашніх свиней у захисну зону, зону нагляду без відповідних документів і дозволу головного державного інспектора ветеринарної медицини району.

Джерело: https://www.0542.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: