У Ворсклі місцями не рекомендують купатися

07.07.2018

З метою профілактики виникнення інфекційних захворювань, НЕ РЕКОМЕНДОВАНО купатися в р. Ворскла поблизу с. Доброславівка (Охтирський район) до одержання повторних лабораторних досліджень води з річки Ворскла, які підтвердять її безпечність.

26 червня 2018 року згідно плану моніторингових досліджень спеціалістом Охтирського міськрайонного відділу Державної установи «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України» були відібрані для дослідження проби води із створів р. Ворскла в с. Климентове, у с. Буймерівка поблизу б/в «Аюрведа сосновий СПА курорт» та в с. Доброславівка (колишній центральний пляж) на відповідність її вимогам ДСП №173 від 19.06.1996 «Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів» (додаток 11).

Усього відібрано 5 проб, з них 1 проба не відповідає вимогам по бактеріологічним показникам за вмістом лактопозитивних бактерій групи кишкової палички (ЛКП), а саме: у с. Доброславівка індекс ЛКП становить 7500 в дм3 при нормі до 5000 в дм3.

З метою профілактики виникнення інфекційних захворювань, НЕ РЕКОМЕНДОВАНО купатися в р. Ворскла поблизу с. Доброславівка до одержання повторних лабораторних досліджень води із річки Ворскла, які підтвердять її безпечність.

Джерело: okhtyrka.net

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: