Національний корпус відсвяткував 359-ту річницю Конотопської битви

08.07.2018

7 липня в с. Шаповалівка Конотопського району відбулося святкування 359-річниці перемоги українського війська під проводом Івана Виговського у Конотопській битві. Сотні людей приїхало з різних куточків України, щоб відновити історичну пам’ять визначних та переможних битв своїх предків.

Урочистості традиційно розпочалися з мітингу біля пам’ятного знаку «Шаблі», встановленого на честь 350-річниці Конотопської битви. На знак єдності українського народу було розгорнуто 18-метровий прапор України, який пронесли святковою ходою до центру села Шаповалівка, де 359 років тому відбулася знаменита Конотопська битва війська гетьмана Івана Виговського з москалями. Збройне протистояння закінчилося повною перемогою українців .

У рамках фестивалю Національний корпус облаштував локацію з майстер-класами, показовими виступами козаків, виставкою військової амуніції, ярмаркою, тиром, фотовиставкою кінопереглядом . Гості свята смакували смачним козацьким кулішем, ласощами, випічкою.

Присутні вшанували мужніх захисників давніх часів та сьогодення, які віддали своє життя за Україну, боролися за її волю та незалежність і загинули з думкою про неї.

«Конотопська битва одна з найграндіозніших битв яку виграли українські захисники. Вони показали, що Україна здатна боронити себе. -зазначає Голова Національного корпусу Денис Сокур.

Пройшло вже 359 років, а ворог залишився той самий. Проте ми вже давали відпір москалям, показуючи свій незламний дух. Цей раз не стане виключенням – перемога буде за нами!»

Перемога під Конотопом засвідчила мужність, військову міць та силу українського народу – риси, які допоможуть вистояти українцям і збудувати незалежну державу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: