Хто відповідатиме за пам’ятники на кладовищі, пошкоджені аварійними деревами?

08.07.2018

Нещодавно у Глухові трухляве дерево на Вознесенському кладовищі впало на могили та пошкодило надгробки. На запит журналістів, скільке ще є аварійних дерев на цвинтарі та хто повинен відшкодувати зруйновані надгробки, міський голова Мішель Терещенко відповів наступне:

«На території Вознесенського кладовища на даний момент виявлено 20 аварійних дерев. Але у зв’язку з великою щільністю поховань ТОВ «Глухів-Артбуд» не має технічної можливості виконати їх видалення, оскільки неможливий під’їзд спецтехніки до даних дерев на відстань, необхідну для проведення робіт та виконання умов правил охорони праці під час проведення робіт з видалення дерев».

Тобто фактично управління житлово-комунального господарства зізнається, що знає про проблему, але просто розводить руками перед її вирішенням. У «Глухів-Артбуді» пояснюють, що у таких ситуаціях потрібно викликати спеціально навчених верхолазів, які вручну ліквідують дерева. На жаль, про подібні плани місцева влада не оголошує, зіславшись лише на «Глухів-Артбуд».

Хто ж несе відповідальність за пошкоджені надгробки від повалених дерев? На це відповідають: «Особа, яка несе матеріальну відповідальність за шкоду, спричинену падінням аварійного дерева, у кожному окремому випадку визначається в судовому порядку в залежності від балансоутримувача зелених насаджень, наявності надзвичайної ситуації природного характеру тощо».

Отже балансоутримувачем Вознесенського кладовища наразі є комунальний жек (ВЖРЕКП), а значить, що звертатися у разі пошкоджень потрібно саме туди. Як радить юрист, якщо балансоутримувач відмовиться відшкодовувати збитки чи не вдасться розійтися полюбовно, потрібно вирішувати цю ситуацію саме через суд.

Джерело: https://nedelya.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: