У Сумах вирішили боротися із амброзією хімією

09.07.2018

На боротьбу з амброзією у Сумах  цьогоріч витратять 100 тис. грн. Про це сьогодні, 9 липня, на апаратній нараді в мерії повідомив директор департаменту інфраструктури Григорій Яременко.

– На боротьбу з амброзією у нас є в бюджеті 100 тис. грн, – поділився він. – «Зеленбуд» ці роботи буде виконувати із застосуванням хімічних засобів.

– Я вам уже говорив і повторюю знову, – вставив слово мер Сум Олександр Лисенко. – Є препарат, називається «Стоп амброзія». У Полтаві його використовують вже другий рік поспіль. Раніше що ми робили? Просто зрізали під корінь, насіння падають, вона знову буде рости. Ну і корінь залишається. А після цього препарату вона просто згоряє й ушкоджується корінь, тобто вона не росте. Купуйте «Стоп амброзію» на 70 тисяч, а за 30 тисяч зробіть роботи. Скажіть, вже укладено договір на поставку препарату?

– Договір не укладено.

– Так через тиждень вже амброзія зацвіте, що будете робити?

– Не ми виконуємо ці роботи, договір буде укладати КП «Зеленбуд».

– Так ви начальник «Зеленбуду» найголовніший! – обурився мер.

– Письмове завдання директору «Зеленбуду» дано. Про те, що в цьому році для боротьби з амброзією застосовувати тільки хімічні засоби. Ми не заплатимо ні копійки грошей, якщо «Зеленбуд» зробить не так.

– Якщо ви так зробите, як говорите, питань немає.

Директора КП «Зеленбуд» на нараді не виявилося.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: