Чорнобильці Сумщини отримують перші перемоги в судах

09.07.2018

Сумський окружний адміністративний суд задовольнив адмінпозов учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС до Сумського об’єднаного управління Пенсійного Фонду України Сумської області про визнання дій протиправними. А саме – щодо відмови сумчанину-чорнобильцю в перерахунку пенсії відповідно до ст. 59 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Суд зобов’язав Управління здійснити з 01.10.2017 року перерахунок пенсії з інвалідності, обчисленої з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, та виплатити різницю між належною до сплати та фактично виплаченою пенсією за період з 01.10.2017-го до моменту здійснення перерахунку.

«Стосовно чорнобильців-ліквідаторів нинішня влада припускається дискримінації. Стаття 59 Закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» поширюється на всіх військовослужбовців, які брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС, а не лише на тих, хто проходив на той момент строкову службу, — нагадує голова фракції «Відродження» у Сумській обласній раді Олександр Будник. — Усі заперечення цього Пенсійним фондом і міністром соцполітики – це бажання зекономити гроші. Юристи партії «Відродження» розробили зразок позовної заяви для всіх військовослужбовців, яка стала у нагоді вже багатьом чорнобильцям. Тим, хто опинився у схожій ситуації, радимо не зволікати, а подавати позов до суду».

Нагадаємо, Сумська обласна організація Партії «Відродження» надає безоплатну правову допомогу з питань перерахунку пенсій учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Відповідна ініціатива з’явилася 21 травня під час зустрічі депутатів «Відродження» з представниками чорнобильських організацій.

Прийом громадян проводиться щовівторка з 14:00 до 17:00 у громадській приймальні Сумської обласної організації Партії «Відродження» за попереднім записом (тел.: (0542) 655-505).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: