На Сумщині померла авторитетна суддя

09.07.2018

Апеляційний суд Сумської області з глибоким сумом висловлює своє щире співчуття рідним та близьким, колегам, друзям, у зв’язку із великою втратою – смертю судді у відставці Апеляційного суду Сумської області Ніни Ведмедь.

Ніна Іванівна щиро вболівала за майбутнє України та народу,  присвятила своє життя служінню народу, внесла значний вклад у розбудову сучасного суспільства, утвердженню принципів верховенства права та розвитку України як демократичної та правової держави. Вона завжди говорила, що професія судді  вимагає від людини не лише високих професійних якостей, але  неймовірної віддачі емоційних та душевних сил, холодного розуму та володіння психологічними тонкощами спілкування з людьми.

Ніна Іванівна народилася 10 травня 1948 року  у с. Дрижина Гребля, Кобеляцького району Полтавської області. У 1976 році закінчила Харківський юридичний інститут. Спершу працювала юрисконсультом на Роменській кондитерській фабриці. Через рік опановувала специфіку роботи нотаріуса, згодом адвоката, а ще знаходила час викладати право майбутнім колегам. У 1981 році Ніна Іванівна стала народним суддею Роменського районного народного суду Сумської області, в якому пропрацювала більше двадцяти років. Протягом цих двох десятиріч демонструвала фаховість та професіоналізм у роботі, порядність та чесність у людських відносинах. За ці проявлені риси характеру їй двічі довіряли очолювати роменський суд. До апеляції Ніна Іванівна прийшла в 2004 році й пропрацювала в цивільній палаті суду до 2013 року. Вона нагороджена Почесною грамотою Союзу юристів України, Почесною відзнакою Верховного суду України «За вірність Закону».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: