З тіла пораненого конотопського бійця лікарі вилучили понад 200 уламків снаряда

10.07.2018

Як повідомив “5 канал”, 24-річного Руслана Панченка без свідомості евакуювали до лікарні ім. Мечникова військовою санавіацією з Донеччини. Поряд із ним у бліндажі розірвалася міна. Все тіло бійця – обличчя, тулуб, ноги й руки – посічені. Він також отримав тяжку черепно-мозкову травму.

За словами лікарів, у тілі пораненого ще залишаються тисячі скалок. Зокрема, ними уражені очі. Тож після стабілізації стану бійцю знадобиться допомога офтальмологів. Руслан родом із Сумської області – на Донеччині служить у складі 72-ї механізованої бригади СЗУ.

Згадує: “Я її не бачив, вона була під листям, я по ній ходив хвилин п’ять певно. А потім копнув – і вона підірвалася. Ну я побачив, але не встиг крикнути, що міна, чи ще щось. І вона вибухнула”.

“Це решето. Абсолютно все тіло, починаючи з голови, він ще отримав важкий струс головного мозку. Кожен день йому проводиться ПХО, це обробка шкірних покривів, витягають фрагменти металу. Йому необхідна ще допомога офтальмологів. Сподіваємося, що в недалекому майбутньому він повернеться додому”, – відзвітував головний лікар Сергій Риженко.

Джерело: http://konotop.in.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: