Сумитеплоенерго не дасть школам регулювати тепло?

10.07.2018

Сумські школи продовжують воювати з ТОВ «Сумитеплоенерго» за право регулювати тепло у своїх приміщеннях.

Нагадаємо: ще в квітні депутатська комісія Сумської міськради з питань законності і коммайна розглядала звернення міськуправління освіти з приводу того, що в жовтні минулого року представники Сумитеплоенерго опломбували вхідну запірну арматуру в будівлях шкіл і дитсадків, позбавивши їх можливості регулювати споживання теплоносія і температуру в приміщеннях в залежно від погоди. На думку чиновників від освіти, тепловики не мають права це робити. Тоді депутати вирішили звернутися в Сумитеплоенерго, щоб вони дали пояснення з цього питання. Відповідь від гендиректора  Дмитра Васюніна не порадувала: тепловики не мають наміру поступатися.

Вони стверджують, що, згідно з п.6.3.33 правил технічної експлуатації теплових установок і мереж, використання запірної арматури для регулювання параметрів теплоносія не допускається. Кожна заміна положення запірної арматури (а по суті – самовільне втручання в роботу системи опалення) призводить до зміни гідравлічного режиму і, як наслідок, – до розбалансування системи опалення. У результаті в одних приміщеннях може бути занадто жарко, в інших, навпаки, холодно. Тому Сумитеплоенерго опломбує запірну арматуру в такому положенні, яке забезпечує розрахунковий гідравлічний і температурний режим роботи системи опалення в будівлі, узгоджений з режимами джерела теплопостачання (як це і передбачено чинними госстройнормамі). За інформацією Дмитра Васюніна, на сьогодні на законодавчому рівні існують дозволені способи регулювання витрати теплоносія в будинках. Наприклад, шляхом обладнання індивідуального теплопункту автоматичною системою регулювання теплоносія в залежності від погодних умов.

У підсумку члени комісії вирішили запросити на наступне засідання обидві сторони – представників управління освіти зі своїм юристом і представників Сумитеплоенерго і ще раз обговорити цю проблему, тепер уже разом.

Джерело: http://www.shans.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: